Üleeile hilisõhtul süttis Tallinnas Vilde tee 101 asuv endine Szolnoki keskus. Häirekeskus sai baarihoone põlengu teate kell 23.33. Sündmuspaigal selgus, et kahekorruseline kivihoone põleb lahtise leegiga, ning kohale sõitsid seitse päästemeeskonda, kaks paakautot, redelauto, operatiivkorrapidajad ja kaks kiirabibrigaadi.

Päästja sai vigastada

Esialgsetel andmetel oli sündmuskohas näha plahvatuse jälgi. Päästeameti teatel oli enne tulekahju puhkemist toimunud plahvatus, mille tagajärjel purunesid uksed ja aknad. Kella üheks öösel oli olukord kontrolli alla saadud ja hoone konstruktsioone kontrolliti termokaameraga.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Rannajõe rääkis, et tulekahju suhtes alustati menetlust paragrahvi 203 alusel, mis käsitleb võõra vara tahtlikku rikkumist. Rannajõe sõnul pole siiski kindel, et hoones oli enne tulekahju plahvatus, sest päästeameti andmed olid esialgsed. Sündmuskohal käinud demineerijad lõhkematerjali ei leidnud.

Hoone esimese korruse ühes osas asub kauplus, teisel korrusel baariruumid ja saun. Tules hävis teine korrus ja osa esimesest korrusest, kaupluseruumid said vee- ja suitsukahjustusi.

Kustutustöödel sai vingu­mür­gistuse üks tuletõrjuja-päästja, kes viidi tervisekontrolli Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäe korpusesse.