“Oleneb, millal Kalev saab meile vajaliku pinna etteantud tingimustel valmis,” lisas Kirsipuu.

Tema sõnul kolivad renditavasse hoonesse kõik praegu Lubja 4 asuvad osakonnad ja prefektuuri Rahumäel asuv kriminaalosakond. “Me ei osta seda maja, vaid rendime. Sisetöid tehakse ja maksumust ma ei tea, kuna meie ehitamise eest ei maksa,” ütles Kirsipuu.

Riigile kuuluva Lubja 4 politseimaja ehitasid 1978.-1979. aastal vangid, hoone põhikonstruktsioonid on praeguseks amortiseerunud. “Maja katus sajab läbi, sooja ei pea, aeg-ajalt lülitub välja elekter ja kanalisatsioon on amortiseerunud,” kirjeldas Kirsipuu.

Politseiaseprefekt Kalle Klandorfi sõnul Lubja tänava politseimajas kõige suurem mure kütmisega. “Üks kabinet on soe, siis kolm jälle külmad, siis kaks sooja... Mõnel talvel võib leida isegi lumehange – majas on täiesti ebainimlikud töötingimused ja see tuleks maha lammutada,” hindas Klandorf.

Prefektuuri pressiesindaja Kristi Künnapase sõnul uuritakse praegu kolimise tarvis erinevate osakondade vajadusi.

Lubja tänava politseimajas töötab umbes 300 inimest: majanduspolitsei, üldkuritegude talitus, koordineerimistalitus ja juhtimiskeskus, välipolitsei allasutused ja raamatupidamine.

Prefektuuri uue asupaigana on Klandorfi sõnul jutuks olnud ka Rahumäe tee politseimajale hoovimaja ehitamine.

Alates 1997. aastast asub Rahumäel Lõuna politseiosakond, samasse majja kolisid ka liiklusjärelvalve ja arestimaja.

“Kesklinna osakond renoveeriti, Ida politseiosakond on projekteerimisel ja Põhja peaaegu projekteeritud. Ilmselt meie maja on viimane,” märkis aseprefekt.

Tänavu 29. augustil kuulutasid Eesti Arhitektide Liit ja Kalev koostöös kultuurkapitaliga Kalevi territooriumile välja arhitektuurivõistluse. Järvevana tee ja Pärnu maantee vahelise maa-ala arendamise ideeprojektide esitamise tähtaeg on 30. oktoober.