Ligi kaks tundi kestnud ülekuulamise ajendiks sai Eesti Päevalehe käsutuses olev venekeelne anonüümkiri, mille koopia edastas ajakirjanik politseile. Kirja sisu sündmuste arengu kohta vastas tõele, ütles EPL Online’ile politsei juhtivinspektor Endel Soovik.

Sergei suri alkoholi ja uimastite üledoosi Lily kolmanda korruse sauna eesruumis, ent politsei käsitleb meelemürkide üledoseerimisse surnud Sergei juhtumit enesetapule viimisena kriminaalkoodeksi paragrahvi 106 alusel.

Politseil ja Eesti Päevalehel on teada mees Timmi kaaskonnast, kes noormehe ööklubisse tõi ning talle uimastid andis. Seni on kõik ülekuulatud baaritöötajad kinnitanud, et Timm ei viibinud tol ööl ööklubis ning surnu leidis ruume koristama saabunud baaritöötaja järgmisel päeval kella 12.00-13.30 vahel.

Täna tunnistas Timm Sooviku sõnul siiski, et ta uinus tol ööl kõrvalasuva sauna ruumis pärast ohtrat vägijookide manustamist. Sauna kahe leiliruumi eesruumist avastasidki tunnistajad hommikul Sergei laiba.

Eelnevalt oli Timm lahkunud seltskonnast, kuna noormees ja tema kaks kaaslast “ei pakkunud talle huvi”.

Sooviku sõnul oli noormehe veres 3,4 promilli alkoholi ning jälgi oopiumipõhiste uimastite tarbimisest. Ekspertiis tuvastas lahkamisel hukkunud noormehe verest heroiini ja morfiumi tarbimise jälgi.

“See oli kokteil, supersurmav annus ning saun mõjus veel katalüsaatorina,” ütles inspektor Soovik.

Timm ütles ülekuulamise järel Eesti Päevalehele, et ta viibis tollel õhtul Lilys, ent noormeest ta ei tundnud ega kohtunud temaga ka tollel ööl. Ülekuulamine puudutas Timmi sõnul hoopis tema autojuhi Marek Laidi segasevõitu surma ligi aasta eest märtsis, kui reisilaeva Vana Tallinn turvatöötaja leidis peavigastustega Laidi Tallinna sadama A terminalis vees kai ja laeva vahel.

Sooviku sõnul ei vasta Timmi jutt tõele, Laidi juhtumist oli tema sõnul Timmiga juttu eraviisiliselt peale ülekuulamist .

Arvi Tapver