Kriminaalmenetluse käigus tegi riigiprokuratuur kindlaks, et 2004. aasta juunis registreeriti AS Lõhmus, Haavel ja Viisemann (LHV) nimel teabesüsteemi Business Wire Connecti (BWC) kasutajakonto, mille kaudu oli õigus avaldada pressiteateid, teatas riigiprokuratuur. AS LHV ei saatnud süsteemi kaudu ühtegi pressiteadet.

BWC veebilehe kasutajatel ei olnud õigust näha teiste kasutajate postitatud pressiteateid enne nende avaldamist. Veebilehe turvavea tõttu oli aga võimalik näha teiste poolt postitatud teadete failinimesid ja uudiste avaldamiste aegu, mis manipuleerides tellimuste ajaloo URLiga, võimaldas teha järeldusi väärtpaberite hindade muutuste kohta.
Analüüsi tulemusel selgus, et kahtlus siseinfo kasutamise kohta väärtpaberitega kauplemises leidis kinnitust vaid 11 tehingu puhul umbes 2500-st ajavahemikul septembrist kuni oktoobrini aastal 2005.

Nende tehingute ühisteks tunnusjoonteks on info avaldamine BWC süsteemis, ühe kindla IP–aadressi külastus enne teate avaldamist, teadet puudutavate väärtpaberitega tehingute tegemine enne ja pärast uudise avaldamist.

Samas ei suutnud uurimine kindlaks teha, kes BWC teiste kasutajate pressiteadete vastu huvi tundsid, sest tuvastatud IP–aadressi kasutas terve ettevõte AS Lõhmus Holdings, mitte konkreetne isik. Ka oli BWC kasutajanimi ja parool tehtud teatavaks kõikidele AS Lõhmus Holdings töötajatele.

Riigiprokurör Laura Vaik andis politseile loa lõpetada kriminaalmenetlus kuriteo toimepannud isiku tuvastamatuse tõttu.

Kriminaalmenetluse alustas riigiprokuratuur 2005. aasta novembris karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb konfidentsiaalset informatsiooni omava isiku poolt seda infot kasutades väärtpaberiga tehingu tegemist.