Kella 4.40 ajal ettevalmistustööde ajal toimus vahejuhtum, kus Öise vahtkonna hulka kuuluvad kaks meest ja üks naine ei allunud politseinike korraldustele ja sulgesid end autosse. Seetõttu oli politsei sunnitud isikute tuvastamiseks rakendama sundavamist ning auto küljeklaasi lõhkuma.

Autos viibinud naise käsi sai vahejuhtumi käigus kergelt vigastada. Politsei kutsus osakonda viidud naisele kiirabi, kes vaatas ta üle ja andis esmaabi. Politsei alustas väärteomenetluse paragrahvi järgi, mis käsitleb politseiametniku seadusliku korralduse eiramist. Menetlust alustati 1988. aastal sündinud Valeri, 1976. aastal sündinud Andrei ja 1948. aastal sündinud Larissa suhtes.

Lisaks hommikusele vahejuhtumile on Tõnismäelt politseiosakonda toimetatud veel kolm meest, kes eirasid politseiametnike seaduslikke korraldusi. Veidi enne südapäeva viidi politseiosakonda 1958. aastal sündinud Sergei ja 1972. aastal sündinud Viktor, kes käitusid agressiivselt ning eirasid politseiametniku seaduslikku korraldust. Politseiosakonda toimetati ka 1959. aastal sündinud Mihhail, kes vaatamata korduvatele hoiatustele lärmitses ning segas politseitööd.

Kolm isikut toimetati politseiosakonda, kuid vabastati peale isikute kontrollimist.

“Politsei loodab, et inimesed ei allu äärmuslikele üleskutsetele ning käituvad ka edaspidi mõistlikult, rahumeelselt ja seadusekuulekalt,” ütles Põhja politseiprefekt Raivo Küüt. “Politsei on jätkuvalt tagamas avalikku korda,” kinnitas prefekt.