Juba teine põleng

Põlenud majades olid elanikud ainult ühes, Kalamajas Vabriku tänaval asunud majas, mis lõppes kõige traagilisemalt ja nõudis neli inimelu. Tulekahju avastasid kella kolmeveerand viie paiku hommikul leekide mühina peale üles ärganud majaelanikud.

Korteriühistule kuuluvas hoones möllanud leegid said alguse trepikojast koridorikappide juurest. “Mõned kuud tagasi oli meil täpselt sama käekirjaga tulekahju kõrvaltrepikojas, kuid siis saadi tulele

varem jaole,” rääkis korteriühistu juhatusse kuuluv Heino Juurikas.

Kiirelt levinud tuleleekidesse jäid majaelanik Galina (57) ja temal ilmselt külas olnud mees. Une pealt surid oma kodus vingumürgitusse Inna (40) ja ta eelneval õhtul 17-aastast sünnipäeva tähistanud tütar Tatjana.

Raskete põletushaavadega viidi Keila haiglasse kolm inimest. Kui kahel kannatanul on põlenud vähem kui veerand kehapinnast, siis leekides riietega aknast välja hüpanud ja 66% kehast põletanud mehele andsid arstid eile vähe elulootust.

Võinuks hullemini minna

Tulekahju võinuks olla veelgi traagilisem, kuid õnnekombel polnud kõige enam kannatada saanud teise korruse kahes korteris elanikke sees – ühe korteri peremees oli öösel kodust ära ja teises käis remont.

Eile käisid 20 korteriga põlenud hoones esmased remonditööd. Neid koordineerinud Juurikase sõnul muutis tuli elamiskõlbmatuks kaheksa korterit, kuid hoone põlenud osa on elamiskõlblikuks taastatav.

“Meil oli lähitulevikus niikuinii planeeritud maja osaline renoveerimine,” rääkis Juurikas.

Tuletõrje pressiesindaja Teiteri sõnul andsid nad politsei uurida neli laupäevaöist tulekahju, kus on kõige enam alust süütamist kahtlustada. Eile töötasid õnnetuspaigas koos nii politseiuurijad kui ka tuletõrje ekspertgrupp.