AS United Motors juhataja Kaljo Karilaid ütles, et BMW jätkab koostööd politseiga, lähtudes soovist aidata kaasa liiklusohutuse parandamisele Eestis. "BMW mootorratas on mõeldud politseile aktiivseks kasutamiseks just ekstreemvajadusi silmas pidades - sõiduks mitte ainult tänaval, vaid ka ebaühtlasema kattega pinnasel, kuhu autoga puudub juurdepääs," märkis Karilaid. "Politseitöö tulemuslikkus sõltub sageli kasutatavast tehnikast - politseinik ei saa ju tööülesandeid kehvade teeolude tõttu pooleli jätta."

BMW teenistusmootorrattaid kasutavad politsei, tuletõrje, arstiabi, eskort ja teised riigiteenistused rohkem kui 130 riigis, seda eelkõige BMW kõrge kvaliteedi, vastupidavuse, turvalisuse ning keskonnasõbralikkuse tõttu. "Eesti politseil on nüüd võimalus poole aasta jooksul testida, kas BMW teenistusmootorrattad sobivad ka siinsete vajadustega," lausus Karilaid. Ta lisas, et eelmise aasta septembris andis United Motors Tallinna politseiprefektuurile aastaks tasuta kasutada erivarustusega politseiauto BMW 318i Touring, mille firma on nüüd otsustanud täielikult üle anda politsei omandusse.

Politsei käsutusse antav BMW R850 R on 2silindrilise boxermootoriga mootorratas (4 klappi silindri kohta), millel on kardaanülekanne. Mootorratta kubatuur on 848 cmü, võimsus 52 kW (70 hj), pöördemoment 77 Nm 5500 p/min. Kütusepaak mahutab 21 liitrit. Mootorratas on varustatud ka ABS pidurisüsteemi ja käepidemete soojendustega. BMW politseimootorratta maksumus koos erivarustusega on 195.000 krooni.

AS United Motors esindab Eestis BMW, Roveri ja Land Roveri sõidukeid, firma sai ametliku maaletooja ja diileri õiguse 2000. aasta juunis.