”Ida-Virumaa linnades, eriti Kohtla-Järvel, on moonivedeliku valmistamine ja tarbimine narkomaanide seas üsna populaarne. Moonivedeliku ehk teisiti öeldes musta heroiini keetmine on narkomaanidele lihtne, käepärane ja odav narkootikumi saamise viis, mida nad on võimelised ise tegema. Peale selle, et moonivedelikku saab narkomaan ise keeta, on see ka ostmisel odavam kui teised meelemürgid,” ütles Tammets.

4.mai hommikul Kohtla-Järvel Sakala tänaval asuvas korteris peeti jälitustöö tulemusel kinni 26-aastane Vadim, kelle elukohast leiti läbiotsimise käigus kilekott moonipuruga ning liitrine pudel moonivedelikku. Samuti leiti noormehe kodust süstlaid moonivedelikuga, musta heroiini valmistamiseks mõeldud nõusid, taarat ning kaltse ja tõenäoliselt varastatud või panti antud mobiiltelefone.

Politsei kinnitusel narkootilist ainet valmistanud ning edasi andnud Vadim on ka ise narkootikumide tarbija, kuid politseile on ta eelkõige tuttav kui varas. 6. mail võeti mees kohtu loal vahi alla.

10. mail korraldas politsei läbiotsimise Kohtla-Järvel Uuel tänaval asuvas korteris, kust leiti ning konfiskeeriti moonipuru, süstlaid ning purk moonivedelikuga. Korterist võeti ära ka narkootikumi valmistamiseks mõeldud tarbeid – nitrolahusti pudeleid, kohviveskid, nõud ning kaltsud.

Samal päeval peeti kinni ka musta heroiini valmistamises kahtlustatav - 28-aastane Vjatšeslav - kes on politseile tuttav ka kui staažikas korterivaras.

12. mail kohus ei rahuldanud prokuröri taotlust Vjatšeslavi vahistamiseks ning tõkendina kohaldati elukohast lahkumise keeldu.

Ida Politseiprefektuuri narkokuritegudetalitus ootab valvsatelt kodanikelt vihjeid võimalikest narkootikumide müümise ja valmistamise kohtadest telefonil 337 2345 või e-postiga.