Politsei tabas eile öösel Otepää ööklubi Help lähedal purjuspäi oma Mercedese roolist sealse linnavolikogu liikme Jaanus Raidali.

Politseinikud mõõtsid Raidali joobeks 1,36 promilli, mille peale sohver nõudis arstlikku ekspertiisi. Kell kolmveerand kaks öösel Raidalile ekspertiisi teinud Otepää haigla valvearst kinnitas, et poliitik oli purjus ning ei oleks tohtinud autot juhtida.

Valga liikluspolitseinikud pidasid Raidali auto kinni kell pool kaks öösel, sest see liikus kahtlaselt ning politseinikud olid seda enne ööklubi juures seismas näinud.

"Sellisel kellaajal ei liigu Otepääl palju autosid ja me otsustasime asja igaks juhuks kontrollida," ütles Valga politsei pressiesindaja Eduard Vismann. "Seda enam, et teda sellise lõbustusasutuse juures nähti."

Raidal ütles juhtunut kommenteerides, et oli koos linnavolikogu esimehe Jaanus Barkala ning Pühajärve vallavolikogu esimehe Jüri Korgiga erimeelsusi tekitanud probleeme arutamas ning lasi neil endale juua osta.

Raidali sõnul on võimalik, et Barkala ja Kork korraldasid tema vahelejäämise. "Eilne oli jah minu viga, oleksin pidanud aru saama," rääkis Raidal. "Ikkagi vist esimene kord, kui nad mulle napsu välja teevad."

"Pärast seda, kui Jakko Väli rääkis, et politseikontroll oli tellitud, pidasin seda ilmvõimatuks," lausus Raidal. "Aga paistab, et tänase seisuga Otepää võimumeestel selline võim on."

Eduard Vismann lükkas kategooriliselt ümber Raidali väite, nagu oleks konkurendid tema kontrollimise korraldanud. "Meil oli Otepää kandis liikuvpatrull ning samal ööl kontrollisime veel umbes 20 sõidukit," ütles Vismann. "Politsei tegi lihtsalt rutiinset tööd."

14. septembril peab Raidal ilmuma liikluspolitsei komisjoni ette, kes otsustab, kuidas teda karistada. Raidalit võib oodata rahatrahv kuni 6150 krooni või lubadest ilma jäämine kuni kaheks aastaks. Kuna Raidal on siiani korralik liikleja olnud ning ainukese karistusena on Tuleviku Eesti Erakonna endisel esimehel kirjas kiiruseületamine 1997. aastast.