Jaak (20) tabati teolt möödunud pühapäeval kella 20.30 ajal. «Farmitööline nägi, kuidas üks mees ajab tema laudas lehmaga asja,» rääkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarev. Kui mees vahele jäi, tõmbas ta püksid jalga ja jooksis üle heinamaa koju. Farmitöölised helistasid politseisse ja tõttasid talle järele. Korrakaitsjad tabasid sodoomiaharrastaja kodust.

Jaagul oli vähemalt niipalju häbitunnet, et ei julgenud politseile silmagi vaadata ja jõllitas maha. «Politsei küsis, miks ta lauta ronis? Seepeale ei osanud Janek midagi vastata,» rääkis Ülle.

Politsei viis mehe esmalt arestimajja kainenema. «Ülekuulamisel ütles mees, et oli purjus. Eks ta teadis, mida tegi, aga põhjendada ei osanud,» ütles Pissarev.

Ajalehe andmetel on Jaak varemgi lehmaga vahekorras olnud. Juba kuu aega tagasi jäi ta piimaandjaga seksides öövalvurile vahele. Öövalvur sulges end seejärel kaheks tunniks duširuumi, sest hakkas jubedalt kartma. Mitu päeva hiljem avalikustas ta asja juhtkonnale. Et ta meest ära ei tundnud, jäi asjast politseile teatamata.

Jaak on paljulapselisest perekonnast pärit mees, kel vaimne puue, ta saab invaliidsuspensioni.

Politsei alustas Jaagu suhtes väärteomenetluse loomakaitseseaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb looma suhtes lubamatu teo toimepanemist. Selle eest ootab meest maksimumkaristusena kuni 12 000kroonine trahv.

Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) Tartu osakonna juhataja Maaja Mälli sõnul on kõik zoofiilia nautijad hälbega. Tema hinnangul on loomaarmastajale määratav trahv liiga leebe karistus. «Praegu vägistas ta võõrast looma, kuid võib seda ju ka kodus teha. Seega tuleks sel mehel võtta kümneks aastaks loomapidamisõigus.»

Palju Eestis zoofiilia harrastajaid võib olla, Mäll pakkuda ei oska. Ta ütleb, et näiteks erootikapoodide lettidel on saadaval ka filme inimese ja looma suguühetest. «Kui filme müüakse, järelikult on ka huvilisi.»