230 roolijoodikust 125 tabati jõulupühade ajal ehk möödunud kolme päeva jooksul. 2006. aastal tabati jõulupühade ajal umbes 100 roolijoodikut. "Erinevus kahe aasta jõulude ajal tabatud joobes juhtide arvude vahel ei ole eriti suur, mis näitab, et inimesed ei ole oma hoiakuid aastaga muutnud," lisas politseiameti pressiesindaja Tiia Sirelpuu. 

Sirelpuu teatel registreeriti pühade ajal ja sellele eelnenud nädalavahetusel 32 liiklusõnnetust, milles hukkus 5 ja sai vigastada 39 inimest. Purjus juhtide süül toimunud inimvigastustega lõppenud õnnetusi toimus üheksa.

Näiteks Paide politseijaoskonnas tabati selle aja jooksul viis purjus juhti, kes kõik olid varem sama teo eest karistatud.

Detsembrikuu jooksul on politsei korraldanud erineva suunitlusega liiklusjärelvalvealaseid politseioperatsioone, mille eesmärgiks on olnud inimeste hoiakute muutmine. Kuu esimeses pooles kontrolliti talverehvide ja turvavarustuse kasutamist, jõulueelsel nädalal pöörati tähelepanu sõidukiirusele ning alates jõululaupäevast kuni 6. jaanuarini paneb politsei rõhku joobes juhtide tuvastamisele.