“Kuna noormees tundus naisterahvale kahtlane ega paistnud kontrolöri moodi, keeldus ta piletit näitamast,” rääkis Tilga.

Siis läks noormees kurjaks ja hakkas trammis ropendama ja tülitama teisi reisijaid. Verbaalse rünnaku üle elanud memm langes ka füüsilise rünnaku alla. Libakontrolöriga kaasas olnud noormees, kes istus vana-inimese selja taga, võttis välja terariista moodi eseme ning pani selle memme kaela lähedale, seejuures teda ähvardades. Terariistaks osutus politsei andmeil kaabits.

“Kuna vanaproua ütles, et ta ei karda noormeest, läks noormees tülitama trammis olnud noorpaari,” kirjeldas Tilga asjade edasist käiku.

Noormees vehkis kaabitsaga ähvardavalt kolme trammis viibinud sõitja ees, kes kutsusid politsei ja palusid trammijuhil peatuses seisma jääda ning uksi enne politsei saabumist mitte avada.

Järgmises, Paberi peatuses trammi sisenenud politseipatrull toimetas alkoholijoobes Vahuri (28), Armeni (33) ja Urmase (22) osakonda kainenema. Pättidel avastati keskmine joove, millega nad üritasid oma käitumist põhjendada.

Politsei on tunnistatud mehed kahtlustatavateks avaliku korra raskes rikkumises ning alustanud kriminaalmenetlust.

Tilga sõnul on raske hinnata, kui sageli selliseid juhtumeid esineb, sest politseile neist iga kord ei teatata. “Tahaks südamele panna, et inimesed sellistest intsidentidest politseid alati teavitaksid,” märkis Tilga.