Tuues põhjuseks majaelanike rahu rikkumist, viis patrull politseisse kuus sünnipäevalist. “Enne meie jaoskonda viimist selgitasin veel üleolevalt käitunud korrakaitsjatele, et äraviimisel pole mõtet, kuid seepeale lõi üks politseinikest mulle rusikaga kõhtu,” kinnitas peo korraldanud Reigo.

Kesklinna politseijaoskonna korrapidamisteenistuse juhtivinspektori Aare Ehandi sõnul oli noorte politseisse viimine vajalik nende isikute tuvastamiseks. “Samuti kaebas üks majaelanik valju muusika üle,” põhjendas Ehandi.

Reigo sõnul tundus üks politseinikest olevat purjus. “Ta üritas käivitada juba töötava mootoriga autot ning tema kõnepruuk sarnanes joobnule,” ütles Reigo.

Reigo väitel löödi teda jaoskonnas lahtise käega näkku, kuna tema käitumine ja küsimused ei meeldinud politseinikele. “Mind hoiti kinni kolm tundi, teised pääsesid tunni- kahega,” kinnitas ta.

Ehandi sõnul ei saanud ükski politseinik purjus olla. “Igat patrulli kontrollib enne tööleasumist korrapidamisteenistus, samuti teeb seda rühmaülem,” väitis ta. “Vägivalla suhtes ei oska öelda, kuid usun, et mingit löömist ei olnud.”

Ehandi kinnitas, et noorukite kaebuste kontrollimiseks algatab politsei lähipäevil ametkondliku juurdluse.

Ühe paiku öösel sõitis sama politseipatrull teist korda Luise tänavale ning nabis kinni veel kaks pidulist. “Nad põhjendasid, et meil on liiga vali muusika, kuid eelistasid muusika vaiksemaks keeramise palve asemel taas inimesi ära viia,” lausus Kaire, kes oli sunnitud sünnipäeva tähistamist paari alles jäänud kaaslasega jätkama vaid vaikselt vesteldes.