Kes oli väljapressimise ohver, mille eest täpsemalt raha nõuti ja milliseid võtteid tema mõjutamiseks kasutati, keeldusid uurimisega kursis olevad inimesed täpsustamast. Nimelt kahtlustatakse lisaks Dikajevile ja Martovoile samas kuriteos veel mitmeid inimesi, kellest osa on aga veel vabaduses.

«Kinnitan, et Dikajev on tõesti vahi all ja teda kahtlustatakse väljapressimises, kuid see on ka kõik, mida antud juhtumi kohta hetkel öelda võib,» selgitas uurimist juhtiv Põhja ringkonnaprokurör Jüri Kasesalu.

Vähemalt kohtu jaoks olid Dikajevi ja Martovoi suhtes kogutud tõendid sedavõrd kaalukad, et 28. oktoobril andis Tallinna linnakohus prokurörile loa jätta kaks meest kuni pooleks aastaks vahi alla.

Nii Dikajev kui Martovoi on kriminaalpolitseinike huviorbiiti kuulunud ligi kümme aastat. Kaalukama tähtsuse omandasid mehed politseinike silmis 1995. aasta septembris, kui Tallinna tänavatel pidasid verist arveteklaarimist Krasnodari ja Tšetšeenia grupeering, mille üheks liidriks nimetas ajakirjandus tookord Dikajevit.

Kriminaalpolitsei kahtlustas, et omavahel juba toona lähedalt suhelnud Dikajev ja Martovoi osalesid selle allilmasõja ühes verisemas episoodis, kus Mustamäel asuva restorani Kännu Kukk juures peksti julmalt läbi ning topiti autode pagasiruumi kolm Krasnodari rühmituse liiget. Neist kaks avastati hiljem tapetuna, ühe surnukeha aga jäigi leidmata.