Miks teil kulus avaliku vabandamiseni aega kaks nädalat?

Eks see aeg oli mulle järelemõtlemise aeg. Selline kogemus tuleb tavaliselt inimesel elus ette üks kord. Loodan, et minu jaoks on see viimane. Toimunu on mulle väga hea õppetund.

Miks te siiski otsustasite Hummeril vilkureid kasutada?

Kahjuks ma ei saa kõiki neid detaile kommenteerida kaitsepolitseis poolelioleva uurimise tõttu. Kohe kui saab võimalikuks, teen ma seda kindlasti.

Mis see siiski oli, rumalus, teadlik tegevus või lihtsalt mõtlematus?

Pigem oli see mõtlematus, täiega mõtlematus. Ma ei hinnanud end kui persooni, kelle vastu on avalikkusel suur huvi. Ei näinud oma rolli selle vea tegemisel. Et see võib mõjutada kogu politsei mainet. Jah, see oli mõtlematus, lihtsalt ei mõelnud tagajärgede peale.

Olete te praegugi veendunud, et Hummeri katsetamine oli vajalik teie Saaremaa- visiidil ja seda poleks saanud teha näiteks siinsamas Tallinna lähistel polügoonil?

See Hummer tuli mängu võib-olla ka minu jaoks üllatavalt. Ja see katsetus ei olnud ette planeeritud. See oli pigem sellest, et mingi võimalus tekkis ja mõtlematult ronisin mingi värvilise asja sisse.

Kas te ei pea õigeks juhtunu tõttu tagasi astuda?

Ma väga tahan jätkata, sest politseis toimuvate muutustega on meil praegu hea start tehtud. Ma loodan, et see väike libastumine pole minu tagasiastumise hind.

Juhul kui kaitsepolitsei kuulutab teid kuriteos kahtlustatavaks, kas kavatsete ametist tagasi astuda?

Siin ma ei saa hinnanguid anda. Ma pean käituma nii, nagu minister mulle ütleb ja kui ta on teatud lubaduse välja käinud, siis mina käitun nii, nagu peab käituma. Nagu minister ütleb (siseminister on teatanud, et Antropov peaks ametist lahkuma kohe pärast kahtlustatavaks kuulutamist – toim).

Miks te esinesite vabandusega täna (reedel – toim), Tallinna politsei uue hoone avamisel, kuid ütlesite ära esinemisest neljapäeva õhtul Urmas Oti telesaates?

Eile ei kasutanud ma seda võimalust sellepärast, et see olnuks ebaaus kõigi minu kolleegide suhtes. Ennekõike olen ma selle vabanduse võlgu kolleegidele. Samuti ei olnuks sinna saatesse minna õige käitumine teiste ajakirjanike suhtes, kellel eile selline võimalus puudus. Ma vabandan selle eest, et olen teinud suhtlemises ajakirjandusega vigu ja minu kolleegide hea töö on olnud tagaplaanil, kuna juba kaks nädalat käib meedias minu juhtumi üle arutelu.

Kas te ei arva, et teie vabandus tuli liiga hilja?

Ma tegin seda, kas vara või hilja, aga täna tegin seda. See kaks nädalat oli mulle üsna raske aeg ja inimesed otsustavad ise, kas võtavad selle vastu või ei.

Kas vastavad tõele väited, et selle Hummeriga tehti Saaremaal väike avarii ja et naasmisel Tallinna peatas teid Harjumaal liikluspatrull?

Ma ei saa neid väiteid kommenteerida.

Antropov vabandas politseinike ja avalikkuse ees

Politseiameti peadirektori Robert Antropovi eile Tallinna politsei uue hoone avamispeol ette loetud avaldus:

“Järelemõelnuna olen aru saanud, et emotsioonide pinnal tehtud vead ajakirjandusega suhtlemisel on politseipeadirektori jaoks väga tõsised eksimused. Nüüd olen leidnud endas mehisust tehtud vigu tunnistada nii enda kui teie ees.

Pean oma kohuseks vabandada eelkõige teie ees, kolleegid politseinikud. Teie lojaalne ja riigitruu töö on jäänud teenimatult varju, sest ajakirjandus on keskendunud minu mõtlematule tegutsemisele.

Alahindasin enda kui eeskuju ja politseiniku etaloni rolli. Täna on Eesti politsei mulle suuremaks eeskujuks kui mina Eesti politseile.

Tahan Eesti politsei eeskuju silmas pidades jätkata tööd rahva ja teie teenimisel.”