Avalikkuses vaikitakse ekskonstaabel Sirje Aavaga seotud intsident, kus vahialune põgeneda üritas ja vigastada sai, maha, kuid sellest algab distsiplinaarjuurdlus ja vaidlus, mis toob päevavalgele väidetava süsteemse seaduserikkumise politseis, kirjutab ekspress.ee.
"Paberil on kõik ilus, aga see, mis maja sees toimub, on täiesti jahmatav," ütleb ekskonstaabel Aava (43), kes pärast vahialuse põgenemiskatset sule sappa sai.
Aava juhtumi materjalid paljastavad, et politsei juhtkond saadab täie teadmise juures patrulli ametnikke - tihti naisterahvaid -, kellel pole selleks ei eriettevalmistust ega relvaluba.
Lisaks Aavale saadeti patrullteenistusse veel teisigi politseinike kes polnud läbinud eri- ega füüsilist ettevalmistust ning neil puudus teenistusrelv, kuid politseiameti suhtejuht Anne Osveti sõnul on see süüdistus jahmatavapanev, sest tema teada pole relv patrullis kohustuslik, sest seda kasutatakse viimase võimalusena.
Samalaadne lugu juhtus ka Ida politseiosakonnas töötanud Marilin Neidoga, kes oli varem kaupluse infoleti töötaja, kuid otsustas parema palga lootuses politseisse minna ja käis samuti kuude kaupa patrullis relvata ja eriettevalmistuseta.