„Piirivalve-, politsei- ning kodakondsus- ja migratsiooniameti ühendamisel loodava ühendametkonna algusega ei kaasne ühegi põhitöö valdkonna sh politseiniku ametikoha kadumist,“ ütles politseiameti pressiesindaja Tuuli Härson Päevaleht Online’ile.

„Ühendamise kõrval on teine küsimus riigieelarve vähenemine, mis võib uuel aastal kaasa tuua täiendava vajaduse personalikulude kokkuhoiuks kogu organisatsioonis. Selles küsimuses ühtki otsust täna tehtud ei ole,“ jätkas ta.

Härson ütles, et politseiameti võimalikeks kokkuhoiu meetmeteks on nii osalise tööaja rakendamine, koondamine kui ka palga vähendamine, mida saab rakendada erinevas osakaalus.

„Politsei juhtkonna kindel seisukoht on, et politseinike töötasu suhe Eesti keskmisesse palka peab säilima, kuna palkade vähendamisega kaasneb kindlasti risk ühiskonna turvalisusele. Samal ajal võivad sageneda ka korruptsioonijuhtumid politseis,“ lisas ta.

Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liidu (ROTAL) juht Kalle Liivamägi ütles, et politseiamet pole neile edastanud infot koondamiste kohta, seega ei saa ka oletada, kui palju politseinikke koondamise puhul töö kaotaks.

Sel nädala teatas ROTAL, et kaalumisel on 110 päästetöötaja koondamine ning viie komando sulgemine.

Politseis toimus taasiseseisvunud Eesti ajaloos suurim koondamine 1999. aasta lõpus, mil tehti ametist lahti üle 500 politseiniku.