Politseiameti teatel jätkas kapo täna hommikul Lõuna politseiprefektuuri kriminaalpolitseinike suhtes algatatud kriminaalasjas menetlustoiminguid.

Menetlustoimingud puudutavad sedapuhku Ida politseiprefekti Aivar Otsaltit ja Lõuna politseiprefektuuris töötavat ülemkomissari Raivo Kiiska.

Meeste suhtes esitatava kahtlustuse sisu ja ulatus on menetlusega täpsustamisel, kuid neid kahtlustatakse asutuse rahaliste vahendite omastamises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ja eraviisilises jälitustegevuses.

Politseipeadirektor Raivo Küüt ütles, et tegemist on äärmiselt kahetsusväärse ja tõsise juhtumiga. "Samal ajal on mul hea meel, et niisugused asjad  tulevad avalikuks."

"Kõikvõimalike kuritegelike ilmingute avastamiseks politseis oleme teinud pidevat ja väga tihedat koostööd kaitsepolitseiga. See töö jätkub, sest meie eesmärk on igal juhul vabaneda inimestest, kes on seotud korruptsioonimaiguliste tegude või muude kuritegudega," kinnitas Küüt.

Küüt lisas, et ta on veendunud, et politsei read peavad olema puhtad. "Taoliste juhtumite ilmsikstulek ja nn sisemine enesepuhastamine annab meile võimaluse muutuda tugevamaks ja usaldusväärsemaks organisatsiooniks turvalisuse tagamisel."

Kapo pidas täna hommikul kinni Ida politseiprefekt Aivar Otsalti, kes kahtlustuse järgi tahtis muuhulgas kahjustada Lõuna prefekt Tarmo Kohvi mainet, milleks ta tegi ebaseaduslikku jälitustööd.

Otsalti vahistamine on seotud ka viimaste nädalate jooksul kinni peetud Tartu kriminaalpolitseinike juhtumiga, kus politseinikud panid oma tasku informaatoritele mõeldud raha ning käisid politseirelvadega salajahti pidamas.