Riigieelarvelisi uusi kohti on EPMÜs sel aastal 340, eelmisel aastal oli 405. Lille sõnul pole ühtegi eriala, kus riiklikele kohtadele oleks avaldusi vähem esitatud kui kohti on, konkurss oli kõigil erialadel. Kõige suurem konkurss oli kinnisvara erialal - 25 inimest kohale, õppima võetakse 15 uut üliõpilast.

Maastikukaitse ja -hoolduse erialal oli konkurss 20 inimest kohale, sama suur konkurss oli ka loodusvarade kasutamise ja kaitse alal, maastikuarhitektuuris 17, metsamajanduses 13. Eelmisel aastal olid populaarsemad erialad umbes samad. "Suure konkursiga erialadel on voolavus väike, kes ikka sisse saab, see jääb ka õppima," lausus Lille.

EPMÜsse võetakse õppima üldiselt riigieksami tulemuste järgi, aga maastikuarhitektuuri erialal on kohapeal ka kunstikatse, maastikukaitse ja -hoolduse erialal oli ka vestlus.

Riigieelarvevälistele kohtadele võetakse paljudele erialadele vastu piiranguteta, sest rohkem kui ühe rühma jagu, üle 15, tavaliselt tasulistele kohtadele ei tulegi tudengeid. Popimad erialad on raamatupidamine ja rahandus, maastikuarhitektuur, veterinaarmeditsiin, metsamajandus, kinnisvara.