Jõgeva ja Põltsamaa vahelise gaasitrassi ehitamise idee algataja maavanem Aivar Kokk selgitas, et Põltsamaa linna suuremad firmad Põltsamaa Felix ja E-Piim peavad gaasikütte toomist Põltsamaale oma eksisteerimiseks hädavajalikuks: "On igati mõistetav, et tänased ettevõtted soovivad tootmistegevust arendada seal, kus selleks on loodud kõige paremad infrastruktuurid. Arvestused näitavad, et vaatamata üldisele elukalliduse tõusule, on gaasiga kütmine praegu siiski kõige ökonoomsem. Näiteks maksab õliküte märksa rohkem." , kirjutab Vooremaa.

Aivar Kokk meenutas, et aastail, mil ta Jõgeva vallavolikogu esimees oli, toodi gaasiküte nelja külasse, mille elanikud oma kütmistingimustega tänaseni rahul on.

"Lustiveres viime gaasiküttele üle koolimaja ja lasteaia, kultuurimaja, hooldekodu. Seoses gaasitrassi ehitamisega saavad valla elanikud teha valiku, millist kütust edaspidi oma maja kütmiseks kasutada. Ehk otsustavad mõnedki vana katla gaasikatlaga asendada," märkis lepingule alla kirjutanud Põltsamaa vallavanem Toivo Tõnson.

ASi Eesti Gaas esindaja sõnul maksab praegu ühe eramaja üleviimine gaasiküttele keskmiselt 70 000 krooni.