Vastse-Kuuste jahiseltsi 15 liiget olid laupäeval metsseajahti lõpetamas, kui koos koeraga tulnud ajaja nägi raudteest umbes 200 meetri kaugusel raiesmikul kedagi liikumas. Alguses arvas mees, et tegu on metsseaga, kuid siis nägi, et see on hoopis põgenev karu.

Jahil osalenud Railis Raup rääkis, et emakaru jälgi mööda minnes leidsid nad lumest koopa, milles häälitses neli karupoega. "Ajajal oli selline lambanahkne kasukas, ta keeras karupojad kohe sinna sisse ja siis seljakotti," meenutas kütt.

Koeraomaniku kodus pandi karud ahju juurde kushetile sooja. Kui koopast välja võttes olid loomakesed urisenud ja vingunud, siis soojas toas magasid nad jahimeeste jutu järgi nagu kotid.

Loomad oma hoole alla võtnud Nigula looduskaitseala metsloomade taastuskodu perenaine Kaja Kübar ütles, et tänu jahimeeste kiirele ja õigele käitumisele on karupojad praegu hea tervise juures.

Kolm isast ja üks emane karupoeg on sündinud aasta alguses. Suurim neist kaalub 2,4 kilogrammi ning väikseim 1,2. Sööta tuleb karupoegi praegu iga kolme tunni järel ja kui nad hästi kosuvad, võivad juba suvel metsa tagasi pääseda.

Kübara sõnul ei saa jahimehi karupoegade orvuks jätmises süüdistada, kuigi emakaru pagemise põhjustas tõenäoliselt jahikära. "Mehed olid ise ka õnnetud, et nii juhtus, kuid pesa polnud näha ja nad arvasid, et see on kaugemal," rääkis ta. "Aga karusid ei aja pesalt ära ainult jaht, vaid ka hoogustunud metsamajandus."