2007. aastal tegutses Eestis hinnanguliselt 400 kinnisvarafirmat, selle aasta suve lõpuks peaks neid seega alles jääma vaid ligi 200.

Kinnisvarafirmade arvu vähenemise peapõhjuseks nime­tab Telson ettevõtete tegevuse lõpetamist. „Aga minnakse tagasi mõne oma põhitegevuse juurde,” lisas ta.

Andmed ettevõtete kohta pärinevad portaalist endast. „Alati kui mõni firma meilt ära läheb või võlgu jääb, siis me uurime, mis on põhjus,” selgitas Telson.

Kui buumi järel kinnisvarakuulutuste arv kahekordistus, siis nüüd on Telsoni sõnul paari kuu jooksul näha olnud teatud stabiilsust.

„Enne oli nii palju maaklereid, kes panid kuulutusi üles, tihti oli ühe objekti kohta neli-viis kuulutust,” nentis Telson. „Nüüd on maaklerite arv vähenenud ja topeltkuulutusi pannakse vähem üles,” lisas ta.

Mullu tehti Tallinnas kolmandiku võrra vähem kinnisvaratehinguid kui 2007. aastal, selgub kinnisvaraportaali kv.ee ja Adaur Grupp OÜ kinnisvaraturu ülevaatest.

„Kinnisvaraturg on languses,” sõnas turuülevaate koostaja kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark.

„Paraku peame tõdema, et kinnisvaraturu olulisim näitaja on praegu tehingute arv ning see on languses. Samuti on vaikselt, kuid kindlalt langemas ka kinnisvarahinnad ja seda para­ku kõigis turu sektorites,” lisas ta.