Potisepp rääkist ETV saates "Foorum", et odavamalt toota ei ole võimalik, kui kõik kallineb, ning asju tuleks vaadata laiemalt kui kilepiima tasandilt. Näiteks elektrihinna mõneprotsendiline tõus tähendab tootjale miljoneid kroone lisakulusid ja igasugused hinnatõusud kajastuvad lõpphindades, vahendab ERR.

"Meie oleksime nõus ka müüma odavamaid toiduaineid, aga kes katab kinni vahe ja kes garanteerib, et ei pankrotistu ei tootjad ega töötlejad?" küsis Potisepp.

Eesti põllujmajandus-kaubanduskoja juht Romet Sõrmus ütles, et kuna meil on väike avatud majandus, kandus 2009. aastal toiduainete hinnalangus kiiresti Eestisse.

"Mis põllumajandussaaduste hindu puudutab, siis me kõik mäletame, et poes oli 3,70 krooni kilepiima hind ja me juba siis hoiatasime, et see ei ole mõistlik ja hea. Nüüd me kuuleme, et toiduainete hinnad on tõusnud 100 protsenti, mõnedes sektorites 150 protsenti ja kõik see on väga dramaatiline, aga me võrdleme sageli selle tõsise põhjaga, kus tootjad ei olnud võimelised nende hindadega midagi tootma," märkis Sõrmus.

Üha tõusvate hindadega toimetulekuks soovitas Eesti põllumeeste keskliidu asepresident Jaan Sõrra inimestel rohkem turul käia, kuna sealt leiab endale kaupa ka madalama sissetulekuga inimene.