Laupäevasele avasõidule pääsesid vaid kutsutud. Kuivastu sadamas astusid pärast pidulikku avatseremooniat esimeste seas praamile peaminister Mart Siimann, teede- ja sideminister Raivo Vare ja rahandusminister Mart Opmann.

Avasõidule tuli ka mitu tuntud pangandustegelast, nende seas Olari Taal, kelle juhitav Hoiupank laeva Rootsist ostmiseks AS Saaremaa Laevakompaniile 30 miljonit krooni laenas.

ülesõit Kuivastust Virtsu, mille jooksul umbes sajainimeseline külaliste seltskond laeva kolmandal tekil asuvas restoranis kokteiliklaase kokku lõi, kestis umbes tunni. "Laev võiks ka kiiremini sõita, kuid siis jääks praami restorani käive väikeseks," ütles teede- ja sideminister Raivo Vare, kelle hinnangul on uue praami liiniletulek läbimurre kogu Eesti-siseses laevareisijateveos.

"Vanad praamid ehitati kunagi sõjaväetehnika vedamiseks ja kohandati hiljem ümber reisijateveoks. Nüüd on Eestis praam, mis on ehitatud spetsiaalselt reisijateveoks," ütles Vare.

Ministri sõnul on Saaremaa Laevakompaniil kavas järgmisel aastal osta säärane praam ka Hiiumaa liinile. "Selleks on vaja aga riigi toetust, sest siis on vaja veidi süvendada sealset laevateed," ütles Vare.

Ministri hinnangul ei tohiks uue praami tulek Virtsu-Kuivastu liinile segada vanade praamide erastamist. "Vanu praame võib võtta tõepoolest kui vanametalli, kuid nende erastaja peaks koos praamide ostmisega saama endale õiguse ka Lääne-Eesti saarte vahelise praamiliikluse korraldamiseks," ütles Vare, kes andis uuele praamile Eesti olusid arvestades kümne palli süsteemis hindeks üheksa.

Pärast valitsusdelegatsiooni praamilt lahkumist Virtsus suundus Regula praamijärjekorras seisvaid reisijaid peale võtmata tagasi Kuivastu poole, tiirutades Muhu ja Virtsu vahelisel reidil sihitult veel poolteist tundi. Selle aja veetis reisiseltskond restoranis tantsu lüües või baaris juttu vestes.

Ametlikult hakkab Rootsist ostetud Regula Kuivastu-Virtsu liinil sõitma 1. juunil. "Me ei saa teda kohe sõitma panna, sest uue laevaga on vaja enne veidi sadamates sildumist ja autode laadimist harjutada. Proovireisi koos reisijatega võib Regula teha praegu aga kasvõi iga päev," ütles Saaremaa Laevakompanii tegevdirektor Tõnis Rihvk.

üle saja auto ja ligi 600 reisijat korraga peale võtva uue praami tuleku tõttu muutub ka sõidugraafik, mida kavatsevad vaidlustada bussifirmad. Tänaseks Saare maavalitsuse kinnitatud praamigraafik lööb segi reisijaid vedavate bussifirmade sõiduplaanid. Uue graafiku järgi väljuvad praamid Virtsu ja Kuivastu sadamast alates 1. juunist iga kahe tunni tagant.

Seni sõitis Kuivastu-Virtsu liinil kolm praami - Koguva, Harilaid ja Tehumardi -, nüüd jäävad Koguva ja Regula. Harilaid hakkab sõitma Hiiumaa ja mandri vahel ning Tehumardi viiakse Roomassaare sadamasse erastamist ootama.

RISTO BERENDSON