Esimeseks konverentsiks on paik kinni pandud märtsi keskel, kirjutab SL Õhtuleht.

President Ilvese avalike suhete nõuniku Toomas Sildami sõnul on Erma Parki avamine veninud kahel põhjusel: "Ehitus on aega võtnud ja oma aja on nõudnud kompleksi vastavusse viimine päästeameti ettekirjutustega."

Nüüd on talul kõik vajalikud kooskõlastused majutamiseks ja toitlustamiseks.

Kõige kallim kahe inimese luksustuba kannab Erma Parki kodulehe andmetel Meri nime ja maksab 2974 krooni. Mõnevõrra odavam, kuid rahvusvahelisema tunnustusena mõeldud tuba maksab 2660 krooni ja selle uksel on silt Churchill. Natuke odavamad on tavalised kaheinimesetoad – mõlemad 1878 krooni. Üks neist on pühendatud Rootsi kuningale Gustav Adolfile ja teine USA presidendile Woodrow Wilsonile.

Ühesed toad kannavad saksa filosoofi ja luuletaja Johann Gottfried von Herderi (Riia toomkooli õpetajana oli ta seotud Põltsamaal elanud baltisaksa valgustaja Hupeliga) ning Venemaa Ajutise Valitsuse peaministri Aleksandr Kerenski (teadaolevalt pole tema küll eestlastega kirjavahetust pidanud, kuid nõudis juba 1939. aastal nii fašismi kui ka kommunismi hukkamõistu) nime.

Tellida saab ka Marski (Soome marssal Mannerheim, kes taples venelastega põhjanaabrite iseseisvuslahingutes ning II maailmasõja ajal) maja, kus on mitu magamistuba, saun, rõdu, kamin, köök, veranda ja muud tarvilikku.

Erma Parki võõrastemaja teise korruse konverentsi-, peo- ja kinosaali nimetatakse Euroopa Liidu looja Robert Schumani järgi Schumani saaliks.