Helme ei ole rahul

ERR-i nõukogu on otsustanud, et kõiki presidendikandidaate koheldakse võrdselt. Praegusel juhul ei ole küll tegemist mingi võrdse kohtlemisega, arvab EKRE presidendikandidaat Mart Helme.

Pühapäeva õhtul toimub ETV-s presidendikandidaatide debatt, kuhu esialgu ei kutsutud Siim Kallast, Marina Kaljuranda ega Mart Helmet. Kohal on aga Eiki Nestor, Mailis Reps ja Allar Jõks, kelle nimed on riigikogu esimese vooru ametlike presidendikandidaatidena valimiskomisjonile esitatud.

Paar päeva tagasi selgitas ERR-i juhatuse liige Ainar Ruussaar, et mitteametlikke kandidaate tahaks saatesse kutsuda küll, kuid seda tehes rikutaks seadust.

„Nüüd püüavad nad selgeks teha, et stuudiosse kutsutakse neid, kellel on allkirjad koos. Tänase seisuga ei ole Kallasel paberi peal allkirju koos,” kinnitas Helme.

„Valimiskogus seatakse mind üles – selles ei ole kahtlustki. Siin ei ole võrdse kohtlemisega mingit tegemist,” selgitas Helme. Samuti on Helme nördinud ERR-i ennatlikust suhtumisest, nagu oleks kindel, et Kallas saab riigikogu teises valimisvoorus allkirjad kokku ja tema ei saa. „Aga võib-olla saan mina ka teise vooru allkirjad kokku? Kust te teate, et ei saa?” küsis Helme. Delfi