"Olen kindel, et teie tänane külaskäik ja Monaco aukonsulaadi avamine Tallinnas aitavad suurendada meie riikide vastastikust tuntust ja huvi," ütles president Ilves.

"Eesti-Monaco suhete arendamise osas on meie arvates mitmeid võimalusi - turism, kultuur, teadus, teadmistepõhine majandus, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia," lisas president Ilves. 

Eesti president meenutas, et Monaco pöörab suurt tähelepanu merekeskkonna kaitsele Vahemeres. "Ka Eestile kui Läänemere äärsele riigile on see temaatika väga oluline," tõdes president Ilves. "Näen siin meie kahe maa koostöövõimalusi vastastikuste kogemuste ja teadusuuringute vahetamise näol."
Eesti ja Monaco senise koostöö heaks näiteks on ühine tegevus meresõiduohutuse tagamisel Rahvusvahelises Hüdrograafiaorganisatsioonis, mille peakorter asub Monacos.

"Oleme huvitatud ka Eesti ja Monaco tihedamatest majanduskontaktidest ning äri- ja kaubandussuhete tunduvast elavdamisest," sõnas president Ilves.

"Loodan, et teie visiit Tallinnasse suurendab Monaco ettevõtjate huvi majandus- ja ärisidemete vastu Eestiga ning julgustab neid Eestisse rohkem investeerima," ütles president Ilves vürst Albert II-le.