President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna Kadriorus alla otsusele kuulutada välja riigi 2009. aasta lisaeelarve ja sellega seonduvate seaduste muutmise seadus, mis võeti riigikogus vastu 20. veebruaril, teatas presidendi kantselei.

2009. aasta lisaeelarve ja sellega seonduvate seaduste muudatused vähendavad valitsussektori 2009. aasta puudujääki 8,006 miljardi krooni võrra. Kokkuhoiupakett sisaldab ligikaudu 5,5 miljardi krooni ulatuses otsuseid, mis omavad mõju ka järgnevate aastate eelarvetele.

Tegevuskuludes on kokkuhoid üldreeglina 7 protsenti, mis hõlmab nii riigiasutusi kui ka riigieelarvest tegevustoetust saavaid asutusi. Erandina käsitletakse õpetajate, sisejulgeoleku- ja kultuuritöötajate palgakulusid. Koos 2009. aasta eelarves külmutatud tegevuskulude osaga moodustab tegevuskulude kokkuhoid riigieelarves 10 protsenti.

Seadusega on vähendatud tulude mahtu 9,63 miljardi ja kulude mahtu 6,57 miljardi krooni võrra. Lisaeelarve järgi on käesoleva aasta riigieelarve tulude maht 88,20 miljardit ning kulude maht 91,89 miljardit krooni.