Eestlaste jaoks üldiselt tabuteemaks kuulutatud surm jagab Priimägi sõnul pühadust veel paljude muude asjadega: eluga, sünniga, lastega, kunstiga, kodumaaga. Need kõik on positiivsed väärtused, seetõttu ei ole keeruline vältida negatiivsete emotsioonide esiplaanile jäämist, selgitas Priimägi.

Mainekujundaja arvestas enda sõnul eestlaste negatiivsete emotsioonidega, mille kutsus esile tema välja pakutud idee rajada Tallinna mainekujundus Bernt Notke "Surmatantsule".

##"Kognitiivsed mehhanismid teevad oma töö, inimeste ehmatus läheb üle ja siis saab hakata asjale rahulikumalt vaatama - järele mõtlema, millist sõnumit võiks kanda festival nimega "Dance of Death - Dance of Life", kus sisendiks on Notke unikaalne maal ja väljundiks meie positiivne sõnum seista selles surma täis maailmas elu eest," rääkis Priimägi. "Sõimuportaalis ei pidanud teema rohkem vastu kui pool päeva - öeldi küll kõike, aga nüüd on see öeldud, tõrge maha reageeritud."

Umbusklikel soovitab Priimägi lugeda Ernst Enno luuletust "Vanaisa surm", mis on ehe näide sellest, kui sõbralikult ja turvaliselt võib surma tulek olla. "Mulle tundub, et üks tulevase festivali kirjandusprogramme võikski olla Ernst Enno luule tõlkimine ja selle viimne maailma," leiab Priimägi. "Kas poleks uhke ning ilus?" lisab ta.

Eesti Päevaleht kirjutas, et Priimägi muudab Niguliste kirikus asuva Bernt Notke maali "Surmatants" linna visiitkaardiks ja soovitab turistide meelitamiseks korraldada igal aastal kultuurifestivali "Surmatants–elutants". Festival võiks areneda ja toimuda linna sünnipäeval mais vähemalt kümne aasta jooksul