"Vabaduse väljaku maa-aluse parkla ehitamine on alles algusjärgus ja vaidlus konstruktiivse lahenduse ümber praegu küll ennatlik," selgitas Sweco juhatuse esimees Aare Uusalu.

Ehituses saab Uusalu sõnul insenerilahendustele olla erinevaid lähenemisi, ei ole ühte ja ainuõiget, teatas ettevõte Päevaleht Online'ile. "Peame arvestama, et parklat ehitatakse väga keerulistes tingimustes erineval ajal hoonestatud linnaruumis," märkis ta.

"Pragude teke kõrvalhoonetes on ehitusega kaasnev paratamatu nähtus, rääkida võib nende ulatusest ühe või teise ehitustehnoloogia kasutamisel," lisas Uusalu.

Seetõttu saab tema sõnul hinnangut anda ehitusfirma Oma Ehitaja poolt valitud parkla konstruktiivsele lahendusele alles aasta või paar pärast selle lõpetamist, kui vajumid on toimunud ja olukord pinnases stabiliseerunud.

Linn: praod on kontrolli all

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kinnitas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et mingit põhjust paanikaks ei ole. "Need praod on kõik kontrolli all, neid jälgitakse. Alates pragude tekkimise hetkest ei ole mingit muutust toimunud," ütles Aas ja lisas, et senised praod on plommitud ja nende arengut jälgitakse.

Mis puudutab süvendit Jaani kiriku vastas, siis selle täitmine abilinnapea sõnul juba käib. "Ehitaja ei ole tegutsenud omavoliliselt ja need praod ei ole tekkinud projekti muutmise käigus. Need tekkisid, kui maja ette rammiti tugivaiasid, mis täna võimaldavad arheoloogidel tööd teha," ütles ta.

Aas märkis, et taolistel juhtudel, kui ehituse käigus on midagi kahjustatud, tuleb need hüvitada ehitajal. "See on ehitaja töö lõpuks kõik korda teha," ütles ta.