Prokuratuuri pressiesindaja ütles Päevaleht Online´ile, et menetlus alustati MTÜ Eesti Euroopa Liikumise esindajalt laekunud kuriteoavalduse põhjal ning karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb omastamist suures ulatuses.

Praeguse seisuga kedagi kuriteos kahtlustatavana üle kuulatud ei ole.

Eesti Ekspress kirjutas eile, et endine Reformierakonna noortekogu välissekretär Anna-Maria Galojan (25) kõrvaldas ajalehe andmeil isiklikuks tarbeks ligi 600 000 krooni MTÜ-lt Eesti Euroopa Liikumine, mille juhatajana ta töötas.

Ekspressi andmetel kulutas neiu tänavu sügisel ühingu raha muu hulgas toredatele rõivastele ja ehetele. Galojan jäi aga seejärel kiiresti vahele, kuna ei esitanud järgmisel kuul kuluaruannet ja tema arveid hakati kontrollima.

“Need kulutused ei olnud mitte kuidagi seotud Eesti Euroopa Liikumise tegevusega, vaid tegu on selgelt ebaotstarbekalt kasutatud rahaga,” kinnitas Ekspressile diplomaatiliselt liikumise nõukogu esimees suursaadik Riivo Sinijärv, kelle sõnul on Galojan nüüdseks lubanud kogu summa tagasi maksta ja allkirjastanud vastava võlakirja.

Äripäeva andmetel eitab Galojan raha võtmist.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles, et partei on hiljuti Galojani liikmete hulgast välja arvanud isikliku avalduse põhjal.