Eesti Päevaleht kirjutas eile, et Herman ja Heete Simmi kinnisvarale registreeriti ridamisi uusi kinnistamisavaldusi. Avaldused on tehtud Herman ja Heete Simmi võimalike kinnisvaratehingute kartuses.

“Kinnistamisavalduse on esitanud juhtiv riigiprokurör Lavly Lepp ning tegu on keelumärke­avaldusega kinnisvara võõrandamiseks,” märkis Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Gerrit Mäe­salu lisas, et prokuratuuri taotlusel on kogu Simmide vara arestitud.

Kinnistusraamatu andmetel kuulub Simmidele seitse kinnisvaraobjekti. Herman Simmile kuulub suur maatükk Raplamaal Raikküla vallas Purku külas. See oli varem kaasomandis Martin ja Paul Künnapiga. Samade partneritega on Herman Simmil senini kaasomandis maatükk ka Suure-Jaani vallas Munsis. Samuti kuulub Herman Simmile magus maatükk Ida-Virumaal mereäärses Valaste külas, elamumaa Saue linnas Juure tänaval ja elamumaa Padise vallas Keibu külas. Veel on Herman ja Heete Simmil ühis­omandis elamumaa Padise vallas Vihterpalu külas, millel on kehtiv hüpoteek summas 2,86 miljonit krooni. Peale selle kuulub Heete Simmile maatükk Pärnu linnas Ringi tänaval.

Kaasomanikule jäävad õigused

Kinnistusraamatu kanne tehakse, sealhulgas muudetakse või kustutatakse, kinnistamisavalduse alusel.

Ühe kinnistamisavalduse saanud krundi kaasomanikuks on Paul Künnap, kes avaldas hämmastust, et teda ei ole senini keelumärkest informeeritud. “Sain kinnistusavaldusest teada teie (Päevaleht – toim) käest ja keegi teine pole küll midagi selle kohta rääkinud,” lausus Künnap.

Notarite kojast selgitati, et kaasomanik võib siiski temale kuuluva mõttelise osa ühises asjas võõrandada, pärandada, pantida või seda muul viisil käsutada. “Seega juhul kui kaas­omanik ei käsuta asja tervikuna, vaid ainult talle kuuluvat mõttelist osa, on ta selleks igati õigustatud iseseisvalt ning ilma, et tal oleks kohustus teisi kaasomanikke sellest informeerida.”