Sügisel leidsid Lasnamäe elanikud oma postkastidest kaunis ehmatava sisuga venekeelse lendlehe, milles kutsutakse venelasi ärkama ja ühinema oma õiguste eest, kusjuures lendlehe juures oli ka kaart, mis näeb ette Eesti poolitamise eestlaste ja venelaste tükiks, kirjutas Eesti Ekspress.
Ligemale poolel Eesti territooriumist moodustataks Vene autonoomia, mis kuuluks küll Eesti Vabariiki, kuid selle elukorralduse üle otsustaksid suurel määral kohalikud venelased.
Tallinna volikogu liige Tiina Mägi toimetas Lasnamäe postkastidest leitud lendlehe volikogu esimehele Toomas Vitsutile, kes omakorda tegi järelepärimise kaitsepolitseile (Kapo).
Oktoobri algul teatas Kapo linnavolikogule, et on ässitamisest teadlik: "Materjalide levitamisega tegeleb Uue Põlvkonna Põhja-Läänelaste Liit, kuhu kuulub kolm isikut."
Äriregistrist tuleb välja, et tänavu kevadel asutatud sellenimelise mittetulundusühingu asutajad on Oleg Morozov ning registreerimispaberites millegipärast läänepärast nimekuju kasutav Alexandr Yuryev, kellest esimene oli lahkelt nõus Eesti Ekspressile ka oma ideedest rääkima.