Volikirjade üleandmisel peetud ingliskeelses kõnes ütles Venemaa suursaadik, et aasta 2000 on Venemaa jaoks olnud oluline aasta. "Positiivne protsess, mis on alanud Venemaal pärast presidendivalimisi, avaldab mõju tema rahvusvahelisele positsioonile," sõnas Provalov presidendi pressiesindaja teatel.

Venemaa president Vladimir Putin on tema sõnul seadnud üheks peamiseks eesmärgiks diplomaatilisele teenistusele avardada sõprade ja partnerite ringi.

"Ma arvan, et see ring võiks eelkõige sisaldada meie naabreid, kaasa arvatud Eestit," sõnas Provalov. Veel lisas suursaadik, et kõik vajalikud eeltingimused koostööks Venemaa ja Eesti vahel on olemas - ühine piir, vastastikune majandushuvi, ühine huvi tugevdada stabiilsust ühises Balti regioonis ning laiad kultuurilised ja ajaloolised traditsioonid.

"Pidades Euroopa integratsiooniprotsessi positiivseks ja ajalooliselt põhjendatuks, mõistame Eesti püüdlusi integreeruda Euroopa majandusstruktuuridesse," sõnas suursaadik.

President Meri kinnitas, et Euroopa Liidu liikmena on Eesti huvides arendada tugevat koostööd Euroopa Liidu ja Venemaa vahel ning et Eesti on huvitatud headest suhetest oma idanaabriga.

Volikirjade üleandmise tseremooniale järgnenud vestlusel räägiti Eesti ja Venemaa suhete ajaloost ja võimalusest avada Peipsi järv turismile, sealhulgas purjekatele Narva jõe kaudu.