Kassid olid umbes nädala vanused, alles kinniste silmadega ning räsida saanud.

„Me ei tea täpselt, kuidas kassipojad prügi hulka sattusid, aga kuna kassiema välja ei ilmunud, on alust arvata, et inimene oli kassipojad prügikonteinerisse visanud ja surema jätnud,” rääkis ettevõtte ärijuht Agu Remmelg. „Paaril korral varemgi on prügi seast kassipoegi leitud. Töötajate initsiatiivil korjame loomapojad välja, hoolitseme nende eest ja otsime neile uue kodu.”

Augustis leitud kassipoegade eest hoolitseb põhiliselt firma töötaja Triin Simmulson, kes viib kassipojad õhtuti oma koju ning toob hommikul jälle kontorisse. „Loomad on praegu veel nii väikesed, et ei oska ise süüa. Seetõttu ei saa neid veel terveks päevaks üksi kuskile jätta, toidame neid iga kolme tunni tagant lutipudelist,” rääkis Triin Simmulson.


„Ühe kassipoja seisund oli leidmise ajal päris halb – jalg ja saba olid katki. Loomaarstid arvasid, et saba võib koguni ära kukkuda, kuid ravisime teda salviga ning praeguseks on loomake terveks saanud,” rõõmustab Simmulson.

„Kõik viis kassi on tublisti kosunud. Kahele neist oleme juba firma töötajate abiga uued kodud leidnud, ülejäänud kolm ootavad veel häid inimesi, kes nad enda juurde elama oleks nõus võtma.”