Pühapäeval, 23. septembril korraldab Tallinna keskkonnaamet lastega peredele ja kõigile keskkonnateadlikele linlastele Kadrioru pargis perepäeva “Kõik uus on unustatud vana”.

Prügihundi kampaania avalöögiks oleva perepäeva üritused algavad kell 12, teatas Tallinn.ee.

Tänavuse Prügihundi kampaania peamine eesmärk on selgitada inimestele jäätmete liigiti kogumise vajadust ja lihtsust ning rõhutada majapidamise keskkonnasõbralikumaks muutmise olulisust.

“Sel aastal keskendub Prügihundi kampaania jäätmete sorteerimisele kodumajapidamises,” ütles Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš.

“Keskkonnateadlik jäätmekäitlus saab tegelikult alguse kodust ja pere suhtumisest sellesse, kuidas prügiga ümber käia. Meie keskkond oleks palju puhtam ja meeldivam, kui mõtleksime sellele, et oskus prügiga ümber käia on kultuuri osa,” rääkis  abilinnapea.

Perepäeva kavas on kella 12.15–16.00 töötoad lastele. Surya keskuse töötoas õpetatakse paberi voltimise kunsti. Kullo töötoas saab valmistada kõrvarõngaid ja rinnamärke ning uuskasutuskeskuse töötoas vanast paberist uut teha.

Kinobussi töötoas saavad filmihuvilised noored juhendajate käe all luua jäätmeteemalisi animafilme.

Ka tantsu ja laulu

Toimub ka moeloomise võistlus, kus kunstiülikooli tudengid valmistavad ette antud materjalidest kollektsiooni. Parimale võistkonnale on välja pandud auhind, milleks on 500-kroonine uuskasutuskeskuse kinkekaart.

Alates kella 13-st saavad huvilised Kadrioru muuseumi ruumides kuulata Andres Siplase ettekannet “Kuidas sorteerida jäätmeid”, Erik Siku loengut taaskasutuse teemal ning Reelika Hämarsoo ettekannet ökomoest moekunstnik Reet Ausi loomingu näitel.

Terve päeva on avatud jäätmeinfolava ja Prügihundi turg, kus huvilised saavad müüa või vahetada vanu asju. Kell 14 esineb tantsutrupp Petsikad ja päeva lõpetab ansambel SuperNova, kes astub lavale kell 16. Perepäeva juhib Rakvere teatri näitleja Eduard Salmistu.