Laansalu arvutuste järgi tõuseb reisi hind turisti kohta keskmiselt kuni 300 krooni. Ka Domina Traveli turundusjuhi Liis Vilde sõnul on nende firma juba otsustanud, et lisab igale Egiptuse lennureisi hinnale umbes 300 krooni.

##Germalo Reiside tegevdirektor Marianne Kaldas avaldas lootust, et Estonian Air hoolib oma pikaajalistest koostööpartneritest ja läbirääkimiste teel õnnestub probleem lahendada.

“Hetkel on meil Estonian Airiga läbirääkimised pooleli ja ei tahaks teemat kommenteerida,” ütles ta.

Marhaba reisibüroo pole siiani Estonian Airilt ametlikku kirja hinna kergitamise kohta saanud. Mõistagi mõjutab hinnatõus ka meid, nentis firma juhataja Margit Rebane-Pent. Üks tšarterlend kallineks arvutuste järgi umbes 50 000 krooni, mõistagi ei hakka reisikorraldajad seda omast taskust kinni maksma.

Lepingud lubavad hinnatõusu

“Tegemist ei ole partneri ja meie vahelise konfidentsiaalse tšarterreisilepingu tingimuste muutmisega,” kommenteeris äkilist hinnatõusu Estonian Airi avalike suhete juht Maris Kivi. “Lepingus on kohe algselt kirjas punkt, mis puudutab võimalikke hinnareguleerimisi seoses kütusehinna ja valuutakursi muutustega. Seni ei ole Estonian Air hinnatõusust tingitud muutusi partneritega jaganud, kuna tõus on olnud piisavalt väike, ning on võtnud sellest tekkinud lisakulud enda kanda,” põhjendas Kivi.

Tšarterlendude osakaal on tema sõnul viimasel ajal kiiresti kasvanud. “Kui reisikorraldaja on vedajaga nõustunud lepingu sõlmima ilma seaduses ette nähtud 21-päevase etteteatamisnõudeta, siis loomulikult jääb see risk ja võimalik kahju 21-päevase augu eest reisifirma kanda,” ütles Kivi.