Möödunud nädalal pöördus politseisse kaks välismaalast, kes said Tallinna vanalinnas seni tabamata röövlitelt armutult peksa ning jäid kaasasolnud väärisesemetest ilma.
29. märtsil kell 21.45 tungis Tallinna vanalinnas Nunne tänaval 1989. aastal sündinud Läti kodanikule kallal tundmatu mees, teatati Päevaleht Online`ile Põhja-politseist.

Esimesel aprilli südapäeval kell 11.55 tungisid kaks meest vanalinnas Vene tänaval kallale 1943. aastal sündinud Rootsi kodanikule, kellelt võtsid ära rahakoti 3000 Eesti krooni ja 2000 Rootsi krooni ning pangakaardid.

Lisaks ka dokumentidest ilma jäänud rootslane hindab kahjusummat 8250 krooni suuruseks.
"Kogemused näitavad, et enamasti valivad röövijad endale ohvriks endast nõrgema inimese," ütles Päevaleht Online`ile Põhja-politsei isikuvastaste kuritegude talituse vanemkomissar Priit Pärkna.

Pärkna sõnul langevad tihti varaste ohvriks joobes ja halvasti linna tundvad välisturistid, kellel on kaasas rohkelt väärtuslikke asju nagu foto- ja videokaamerad ning suures koguses sularaha.

"Samuti on olnud juhtumeid, kus röövli ohvriks on langenud eakamad inimesed, kellel on raskem ennast ja oma vara kaitsta," märkis Pärkna.

Valdav osa rööve välismaalaste suhtes pannakse Pärkna sõnul toime kesklinnas, turistide põhilistel liikumismarsruutidel, milleks on sadama piirkonnas, Viru tänav ja Mere puiestee.

Pärkna kinnitusel on nooremad ja lõbujanulisemad turistid sattunud röövijate huviorbiiti ka lõbustusasutuste läheduses.

"Enamasti toimuvad röövid hilistel õhtutundidel, öösel või varahommikul," lisas Pärkna.

Pärkna sõnul tõmbavad varaste tähelepanu kergesti haaratavad ja äravõetavad väärtesemed.

Et mitte sattuda röövi ohvriks tuleks Pärkna sõnul välismaalastel liikuda seltskonnas ning hoida silma peal rohkem alkoholi tarbinud kaaslastel.

Samuti võiks inimesed kaasas kanda nii palju sularaha, kui üheks käiguks vaja läheb ning võimalusel maksta kaardiga.