Sillaoru 300kilovatine hüdroelektrijaam, mis juba kaks nädalat käigus on, töötab praegu poolel võimsusel, kuna kohalik alajaam, kuhu veest toodetud elekter suunatakse, ei suuda rohkem vastu võtta. Lähiajal peaks Eesti Energia alajaama võimsust suurendama ning siis hakkab 10 miljonit krooni maksma läinud hüdroelektrijaam, mille ehitamise üht osa rahastas keskkonnainvesteeringute keskus, tööle täisvõimsusel.

OÜ Wing juhi Horret Verrevi sõnul on Purtse jõel olemas kõik tingimused veest elektri tootmiseks. "Langus on sobiv, ka ei ole seal uuringu kohaselt kalavarusid, mida me tammide ehitamisega kahjustaksime," selgitas ta.

Sillaoru hüdroelektrijaam, mis asub mõni kilomeeter Tallinna-Narva maanteest ülesvoolu Lüganuse poole, on Verrevi sõnul suurepärase langusega, mis muudab tootmise seal efektiivseks ning tasuvusperioodi lühemaks.

Teine hüdroelektrijaam peaks tulema Sillaorust kilomeeter ülesvoolu Veskiorule. Sinna on planeeritud väiksema, ligikaudu 200kilovatise võimsusega jaam ning seal pole ka jõe langus nii hea kui Sillaorul.

Praegu käib Veskioru jaama ehitamise ettevalmistustöö, selle valmimiseni läheb paar aastat. "Olen arvestanud nii, et üks aasta kulub ettevalmistuste tegemiseks, finantsplaani koostamiseks ning teine aasta ehitamiseks," selgitas Verrev. Samas võib see protsess ka pikemaks venida – Sillaorul võttis kõik see aega kokku kolm aastat.