Laupäeva varahommikul katki läinud pumba väljavahetamine võttis AS-il Maardu Vesi aega eile õhtuni, mistõttu suur osa muugalastest pidi kolm päeva ilma veeta läbi ajama.

Muugal elava Karine sõnul pani Maardu Vesi küll kahe poe juurde veepaagid, kuid need nägid nii koledad välja, et tema sealt vett võtta ei tahtnud. “Olen ühe korra Eestis veemürgituse saanud ja enam ei tahaks,” lisas Karine.

Samuti ei kõlba tema sõnul Maardu puurkaevu vesi, mis on kollane ja läbipaistmatu. “Eile (üleeile – toim) käis naabrimees sealt vett võtmas ja ütles, et ka sealt ainult niriseb,” märkis Karine.

Naise jutu järgi oli olukord tema jaoks väga keeruline, sest tal on kodus raske puudega ämm ning poegi ootav kallis tõukoer. “Käime vanemate juurest Viimsist vett toomas. Sõidame autoga sinna, paneme pudelid vett täis ja siis tagasi,” lausus ta. “Aga ega seda vett näiteks nõude pesemiseks ei jätku.”

Tühjade veekraanide tõttu saatis Karine ka lapsed vanaema juurde elama. “Kuidas sa puberteedieas lapsed kooli saadad, kui kodus hommikul isegi pesta ei saa?”

AS-i Maardu Vesi esindaja Anatoli Lavrov ütles, et muugalased jäid veeta katki läinud pumba tõttu ning kuna õnnetus juhtus nädalavahetusel, kui ladu oli kinni, ei saanud varem midagi ette võtta.

Lavrov lubas eile õhtul kella viieks veesüsteemi taas töökorda saada. Kuid kell kuus õhtul tuli Muuga kraanidest vett ainult nirinal, survet polnud.

Kui suur osa Muugast ilma veeta jäi, ei osanud Lavrov öelda, kuid kinnitas, et mitte kogu alev.