Juhtum tuli avalikuks, kui üks koeraomanik läks eile kella 18.30 ajal Torma vallas Rääbise külas praktiseeriva loomaarsti juurde oma koerale järele. Mees oli looma kaks ja pool tundi tagasi sinna operatsioonile viinud, teatas Lõuna politseiprefektuur.

Arsti juurde jõudes leidis ta oma üllatuseks eest lõikuslaual lebava koera, kelle operatsioon oli pooleli jäänud, ning loomaarsti, kes oli laua all pikali.

Kohalekutsutud politseinikud toimetasid 1949. aastal sündinud Villemi Jõgeva politseijaoskonda, kus tal tuvastati keskmine joove. Omanik toimetas koera Tartu loomakliinikusse, kus arstid operatsiooni lõpetasid. Koera elu tänaseks ohus ei ole.

Politsei pressiesindaja Remo Perli ütles Päevaleht Online`ile, et tegemist oli kasvaja eemaldamise operatsiooniga. Seda, kas Villem oli laua alla magama jäänud, on Perli sõnul raske öelda. "Veterinaari tuli siiski raputada, et ta toibuks," märkis pressiesindaja.

Politsei alustas loomaarsti suhtes väärteomenetlust loomakaitseseaduse looma ravimise nõuete rikkumise tunnustel. Seadus näeb sellise teo eest karistusena ette rahatrahvi kuni 50 000 krooni.