Majanduskuritegude büroo menetlustalituse juhi Ülav Kalfi sõnul kasutas raamatupidaja ära oma klientide heausklikkust. „Ta tegi pika aja vältel talle oma rahaasjad usaldanud ettevõtete pangakontodelt ülekandeid maksu- ja tolliametile (MTA), aga märkis ülekandesse tema endaga seotud ettevõtte viitenumbri. Nii jõudis raha hoopis selle ettevõtte ettemaksukontole ja sealt edasi raamatupidaja isiklikule pangakontole,” selgitas Kalf.

Neli ja pool aastat

„Soovitame ettevõttejuhtidel ikkagi aeg-ajalt kontrollida, mis nende pangakontodel toimub, eriti kui nad on rahaasjad kolmanda isiku hoolde usaldanud,” lisas MTA kontrolliosakonna juhataja asetäitja Eilike Pruul.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Maria Entsik ütles, et kahtlustuse järgi on omastamine toime pandud nelja ja poole aasta vältel ja kriminaalmenetlus sai alguse kuriteoteatest, mille esitas üks kannatanu. „Suurimat kahju kandis ettevõte, kellelt omastati ligi 580 000 eurot. Väikseim kannatanule põhjustatud kahju oli 575 eurot,” ütles Entsik. Asja uurib keskkriminaalpolitsei ja uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.