Mis on teil õnnestunud nädala jooksul ära teha?
Kõige suurem muutus on, et ma ei tegele selle asjaga enam üksi. Grupp inimesi tuli kokku ja lõime veebilehe www.rahalastele.ee. Kogume sinna kõikvõimalikku infot, murekirju ja fotosid lasteaedade seisukorrast. Veebileht koos üleskutsega läks üles alles eile, seega protsess on käima läinud ja palumegi nüüd kõigil, kellel midagi öelda on, kaasa rääkida.

Kas olete hakanud ka mõne organisatsiooniga koostööd tegema?
Kirjutasime koostöös Tallinna Lasteaedade Hoolekogude Liiduga linnavolikogule protestikirja, mida saab meie kodulehelt ka lugeda. Edaspidi on meil endal plaanis luua MTÜ, mis keskenduks kodanike murede kuulamisele ja võimalusel aitame nõu ja jõuga, aga see plaan on alles üsna toores.

Abilinnapea ütles, et teie tegevuse taga on teised telekanalid, sest kardavad reklaamitulude vähenemist, kuidas kommenteerite?
Hämmingut tekitab see, et abilinnapea – nõnda avalik –  isik sellise jamaga välja tuleb. See on absurd kuubis! Me ei ole ühegi äri ega erakonnaga seotud. Opositsioon toetab meie ideed ja võtab meie poolt sõna, kuid neilt ei ole isegi mingit koostööpakkumist tulnud, me oleme täiesti iseseisvad.

Teie plaanitud meeleavalduse ajas Keskerakonna nõunik nurja – kuidas reageerisite?
Kõige naljakam on selle asja juures see, et meil ei olnudki meeleavaldust plaanis. Saime selle peale kõvasti naerda. Meie ütlesime inimestele, et ärge minge maja ette karjuma, ajame seda asja muid kanaleid pidi. Võimalusi on teisigi ja enne pole mõtet maja ette seisma minna, kui need on ennast ammendanud. Kusjuures sellest Tallinna TV poolt olevast meeleavaldusest võiks ju välja lugeda, et nad läksid meelt avaldama millegi poolt, mis neil on niikuinii olemas ja lasteaedade vastu.

Mis saab, kui linnaeelarve ikka endisel kujul ikkagi läbi läheb?
Praegu ootame, mis saab neljapäeval. Võtame üks samm korraga.

*Facbookist alguse saanud kodanikuliikumine „Maha Tallinna TV – raha lasteaedadele“ on praeguseks kogunud peaaegu 12 000 poolehoidjat.

*Oma allkirja saab algatuse poolt anda koduleheküljel http://petitsioon.ee/maha-tallinna-tv-raha-lasteaedadele

*Vaata ka: http://www.rahalastele.ee