Uurimistoimingutele viidates ei saa Põhja ringkonnaprokuratuur avaldada uusi detaile ööl vastu reedet Tallinnas Tatari tänaval pussitada saanud 20-aastase Dmitri Ganini surma üksik-asjade kohta.

Juhtumit menetleva vanemprokuröri Endla Ülviste sõnul saab praeguseks kriminaalmenetluse raames kogutud andmete põhjal oletada, et Dmitri ja ühes temaga haiglasse viidud Oleg osalesid ööl vastu reedet poodide ja kioskide rüüstamises. “Näiteks leiti Dmitri ja Olegi taskutest hinnasiltidega esemeid, mis pärinesid Pärnu maanteel asuvast kioskist,” lisas Ülviste.

Politsei sai väljakutse ööl vastu reedet kella ühe ajal Tatari tänavale, kus oli toimunud pussitamine. Raskelt oli kannatada saanud Dmitri, kellel fikseeriti torkehaav rindkeres. Noormehe toimetas kiirabi Mustamäe haiglasse, kus ta hiljem operatsioonilaual suri.

Siiani pole kuriteos kahtlustatavana kinni peetud ühtegi isikut. “Antud vahejuhtumis oli ka Oleg kannatanu ning Dmitri ja Olegi omavahelisi suhteid alles selgitatakse,” ütles Ülviste. Prokuratuur menetleb Dimitri surma uurimiseks algatatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 113 tunnustel, mis käsitleb tapmist.

Meeleavaldustel Moskvas Eesti saatkonna ees on meele-avaldajad väitnud, et Dmitri suri rahumeelse meeleavalduse käigus võitluses politseiga. Lisaks väidavad meeleavaldajad, et Dimitrile kutsusid sõbrad küll kiir-abi, aga kuna see saabus liiga aeglaselt ning noormehele ei tehtud kohe vereülekannet, ta suri. Lisaks meeleavaldajatele levitavad ekslikku infot ka Venemaa meediaväljaanded.

Välisministeerium on nii Venemaa ametlike kanalite pidi kui ka Vene meediale teatanud, et sellised väited on valed ning sellise kahetsusväärselt eksliku informatsiooni eesmärk on Eestis olukorda teravdada.

Riigiprokuratuuri kinnitusel pole Vene kodaniku surm kuidagi seotud politseiametnike tegevusega avaliku korra tagamisel 27. aprillil Tallinnas. Riigiprokuratuuri teatel viitavad kogutud tõendid sellele, et Dmitri suri massilistes korratustes osalenud isikute omavahelise tüli käigus saadud vigastuste tagajärjel. Kuriteo asjaolude ja süüdlaste väljaselgitamine jätkub.

Dimitri oli alalise Eesti elamisloaga Mustvees sündinud ja kasvanud Venemaa kodanik. Noormees töötas Tallinnas ehitajana.