„Kevadel kutsuti meid valitsusliidu läbirääkimistele. Me oleks pidanud kindlasti valitsusse minema. See, et me ei läinud, oli viga,“ ütles Sõerd Päevaleht Online’ile Rahvaliidu hetkeolukorra üle arutledes.

„Olgem ausad, ka opositsioonierakonnana võiks häälekamalt kaasa lüüa või häälekamalt välja öelda oma seisukohti näiteks majandusküsimustes, mis on hetkel hästi aktuaalsed,“ jätkas ta.

Sõerd on veendunud, et Rahvaliit on praegu tegija ning ka edaspidi.

„Seda hoolimata mõnedest seisukohtadest, et suudame tegijad olla ainult koos sotsidega. Minu hinnangul suudab Rahvaliit ise olla jätkuvalt tegija. Eelkõige oleks vaja süstida erakonna liikmetesse enam usku tuleviku suhtes,“ lisas ta.

Sõerd nentis, et rahva toetus parteile ei ole praegu ülemäära kõrge.

„Siin ei maksa kindlasti ületähtsustada käimasolevaid kohtuprotsesse. Need elavad oma elu ja jõuavad ka ükskord lõpule. Kuidas tulla välja riigikogu valimistel sõltub erakonnast endast,“ ütles ta.

„Ilmselgelt tuleb oma seisukohti välja käia, neid avalikkusele selgelt ja arusaadavalt selgitada ning vältida populismi,“ sõnas Sõerd.

Andrus Ansipi eelmises valitsuse rahandusministri portfelli kandnud Sõerd nentis, et Rahvaliidu esimehe kandidaadiks seadmine tuli talle üllatusena. „Väga pikalt järgi mõelda ei saanud, kuid nüüd on see tee ette võetud,“ lisas ta.

Sõerd nentis, et praeguse partei esimehe Karel Rüütli vastu tal ilmselt väga suuri šansse Rahvaliidu juhiks tõusta pole.

Rahvaliit valib uue esimehe 5. detsembril Pärnus toimuval kongressil. Lisaks Sõerdile on kandidaadina üles seatud ka Karel Rüütli.