"Rahvaliidu kongressil toetas ligi pool osalejatest vajadust luua Eestis kahe erakonna ühinemisega uus tugev sotsiaaldemokraatlikul maailmavaatel põhinev jõud, mis suudaks pakkuda inimestele nii sotsiaalselt kui ka regionaalselt hoolivamat poliitikat. Eesmärk tekitada jõud, mis pakuks tugevat konkurentsi nii praegusele Reformierakonna juhitavale valitsusliidule kui ka Keskerakonnale on jätkuvalt jõus ja võimalik," seisis Marrandi, Rüütli ja Õunapuu ühisavalduses, millele oli alla kirjutanud ka parteikaaslane Rein Randver.

"Paraku ei ole seda kõike võimalik teha Rahvaliidus, kes pärast kongressi on kaevunud veelgi sügavamale minevikku. Suutmata ise sisemiselt muutuda ei ole võimalik selg ees edasi liikuda. Nii jäävad ka jutud maainimeste kaitsmisest üksnes deklaratiivseteks lubadusteks, mis huvitavad väheseid, sest neil ei ole lootustki täituda," leidsid nad.

"Eesti poliitika vajab muutusi ja selleks, et olla selles muutmises aktiivsed osalised, ühineme me Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga," teatasid Rahvaliidule selja pööranud.

"Olles ise koos mõttekaaslastega Rahvaliidu „Hooliva Eesti“ programmi kaasautorid, arvame, et neid programmilisi lubadusi on võimalik kõige tulemuslikumalt täita Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas. Me mõistame Eesti inimesi, kes on tüdinenud parteilisest tühikemplemisest ja meie riigi järjest süvenevast erakondadekesksest tsentraliseerimisest. Me tahame seda muuta ja kutsume ka teisi sarnaselt mõtlevaid inimesi meiega ühinema ja kaasa aitama," seisis avalduses.

"Ühtlasi soovime Rahvaliidule jaksu positiivsete väärtuste otsingutel," soovisid lahkuvad rahvaliitlased.