Selle aasta algusest on Rahvaliitu toetanud ka mitmed ehitusfirmad, nagu Skanska EMV 140 000, Koger & Partnerid 25 000 krooniga ja ehitusfirmale Skanska EMV kuuluv kinnisvaraarenduse firma Maarjamäe Maja 75 000 krooniga.

Erakonda rahastas 70 000 krooniga ka Peugeot’sid müüv Kommest Auto ja 6000 krooniga vedelkütuse müügiga tegelev väikefirma Pirkona.

Kuigi varasematel aastatel on Rahvaliidu suurimad toetajad erakonna Riigikogu liikmed, pole esimeses kvartalis ükski eraisik parteile raha annetanud

Rahvaliidu esimees Villu Reiljan selgitas Äripäevale, et Rahvaliidu jaoks toimus murrang pärast presidendivalimisi, kui mitmed ettevõtted otsustasid hakata erakonda toetama.

Isamaaliit sai annetuste näol 605 000 krooni. Kõige rohkem, kahel järjestikusel kuupäeval kokku 250 000 krooni, on annetanud OÜ Pambos Holding. Äriregistri andmeil on kinnisvara haldamisega tegeleva firma ainuomanik erakonna liige, ekslinnapea Tõnis Palts.

Pisut väiksema, 200 000kroonise ühekordse annetuse tegi Angroo Ehitus AS.

Alla 100 000 krooni jäävate summadega on erakonda toetanud ka Äärmusliku Spordi AS, Tehnomet OÜ ning Balti Laevaremonditehase kaks tütarfirmat Balpada AS ning BLRT Rekato OÜ.

Mõõdukate arvele laekus sama perioodi jooksul 126 000 krooni. Suurema summaga on parteid rahastanud veinide maaletoomisega tegelev Kiil ja Ko. Firma on annetanud erakonnale 50 000 krooni. Samal päeval andis 50 000 krooni ka erakonna liige Tõnu Kõiv. Peamiselt on selle aasta jooksul erakonna liikmed teinud 500krooniseid annetusi.

Reformierakond sai selle aasta esimese kolme kuu jooksul annetuste näol kokku alla poolesaja tuhande krooni.

Erakonda toetasid vaid kaks ettevõtet: AB Matkapunkt 10 000 krooniga ning AS Heal 2000 krooniga. Neist viimane kuulub erakonna liikmetele, Haapsalu linnapeale Urmas Suklesele ning Riigikogu liikmetele Toomas Vilosiusele ja Andres Lipstokile.

Suuremate summadega toetasid erakonda ka Neinar Seli ja Kalev Päit. Kumbki reformierakondlane annetas parteile 10 000 krooni.

Ülejäänud erakonnale annetatud summast tuli kaheksalt Võru piirkonna liikmelt, kes regulaarsete maksetena tasuvad annetuste näol piirkondliku kontori ülalpidamiskulusid.

Reformierakonna peasekretäri Eero Tohvri sõnul pole partei rahastamise aruandlust karmistanud. Tema hinnangul kerkib teema päevakorda kindlasti enne valimisi. Tohver ütles, et kuna parteide rahastamise teema on viimasel ajal palju avalikkuse huvi pälvinud, siis oleks õige erakonnaseaduses täpsemalt lahti kirjutada, kuidas aruandlus käima peab.

Keskerakonda toetasid peamiselt erakonna liikmed ja AS Medisoft esimeses kvartalis kokku 150 000 krooniga.