Keskerakond tegi Rahvaliidule ettepaneku ühineda ning täna õhtul kogunes Rahvaliidu juhatus pakkumist arutama. Otsust täna siiski ei langetatud ja järgmise nädala jooksul vaagivad liitumisküsimust Rahvaliidu piirkondlikud konverentsid.

"Novembri alguseni toimuvad 17 Rahvaliidu maakonna- ja linnaühenduse konverentsid, kus kohalikud erakonna liikmed arutavad erakonna tuleviku üle, sealhulgas võimaliku ühisosa ja koostöö osas teiste erakondadega," ütles Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet Päevaleht Online'ile.

Liikmetel on kaalumiseks kolm valikut: kas jätkata iseseisva erakonnana, võtta vastu Keskerakonna ettepanek või moodustada uus jõud koos sotsiaaldemokraatide ja rohelistega

"Ettepaneku sotside, rohelistega ja Rahvaliidu liitmiseks tegid Jaak Allik, Tiit Tammsaar, Jaanus Männik ja Jaan Õunapuu, et koondada ühte poliitikas vasaktsentristlikku tiiba ning tuua riiki sellega rohkem hoolivust ja solidaarsust. Loomulikult oli arutlusel ka Keskerakonna eile tehtud liitumisettepanek," täpsustas Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

Kokkuvõtte teeb erakonna volikogu 9. novembril. Volikogu saab moodustada liitumisläbirääkimisteks delegatsiooni, kui liikmed on selleks ettepaneku teinud.