Ooperiteatri tänavust eelarvet vähendati üle kolme miljoni krooni ja tuleva aasta eelarves laiutab 9,7 miljoni kroonine auk, vahendasid ERR uudised uudistesaadet "Aktuaalne kaamera".

Koondamisteate on juba saanud mitukümmend inimest ja Estonia juhtide sõnul on piir käes. Reaalselt lahkuda tuleb uuest aastast siiski 34 estoonlasel, sest ülejäänud kohad olid seni täitmata.

Kuigi nagu ütles teatri loominguline juht Arvo Volmer, oleks näiteks ooperikoori häid meeshääli juurdegi vaja. Rahvusooperi peadirektor Paul Himma aga tõdes, et reageerimisaeg säästueelarvele üleminekuks on olnud liiga lühike ja ligi 10-miljoniline auk seni katmata. 

"Vaataja jaoks tähendab see eelkõige vähemat arvu uuslavastusi, mis tähendab, et kui teatrikülastaja on võtnud endale plaani kõik uuslavastused ära vaadata, siis ei ole tal rahvusooperi majja nii tihti asja, kui tal seni on olnud," ütles peadirektor.

Estoniast öeldi, et piletihinna tõstmine on mõeldav järgmisel hooajal, sest osa inimesi on piletid eelmüügist kaugele ette ära ostnud.