Nädalaga müüakse tuhandeid raamatuid, toimuvad esitlused ja kirjandusfoorum.

Rahvusraamatukogu fuajees laiutavate raamatulettide ees saalis eile pärastlõunal hulk inimesi. Suur osa neist olid eakad, kes otsisid jõulukinki lapselastele.

Iga-aastasele jõulueelsele raamatumüügile tulevad oma toodangut pakkuma peaaegu kõik Eesti nimetamisväärsed kirjastused. „Mingit majandussurutist küll ei tundu olevat. Ma ei jõudnud veel raamatuid lahtigi pakkida, kui juba ostjad leti ees olid,” ütles kirjastuse Tänapäev müügijuht Cia-Helena Meldo.

Ka Pegasuse kirjastuse müü­gijuht Merle Mäesepp kinnitas, et avapäev oli hea, isegi parem kui mullu. Kirjastuse Ilmamaa juht Mart Jagomägi, kellel laadakogemust rohkem, tõdes siiski, et on olnud ka paremaid päevi.

Põhjapanevaid kokkuvõtteid saab teha aga alles pühapäeval.

Laadal võib saada raamatu omanikuks isegi mõne krooniga, aga leiab ka teoseid, mille hind küündib paari tuhandeni. Üldiselt on hinnad veidi madalamad kui poes.

Raamatunädalat vürtsitab näitus riigiraamatukogu haruldustest ja mitu uudisteose esitlust. Reedel ja laupäeval kulmineerub laat kirjandusfoorumiga „Paabeli raamatukogu”, millel esinevad Karl Martin Sinijärv, Toomas Paul, Rein Veidemann, Jürgen Rooste, Andrus Kivirähk, Mart Juur ja Andrei Hvostov.

Raamatulaat on avatud kolmapäevast reedeni 10–20 ja laupäeval 12–18. Nii laadale kui ka kõigile sellel toimuvatele üritustele pääsevad külastajad tasuta.